понеделник, 30 ноември 2015 г.

Клепаница

Нали знаете онези клипчета, на които показват как се правят разни маникюри и се движат с бясна скорост? Е, тази идея беше от там. Естествено, изпълнението никога не е така лесно и бързо, както изглежда на видеото. Това, което гледах аз, изглеждаше в пъти по-добре от моето, ако трябва да съм честна. И понеже там липсват каквито и да било обяснения, трябваше да открия сама топлата вода.


На клипчето мацката слагаше бяла основа и върху гумичката на печата капваше три цвята лак и ги мацваше върху нокътя. Първият опит беше абсолютно мазало, оказа се, че трябва да се изчака малко да постегне това върху гумичката, и тогава да се нанесе.


Лично на мен ми прилича на онези дървени кръгчета, върху които художниците си забъркват боите. Затова го и кръстих клепаница. Мисля да го пробвам пак, особено след като вече знам какво трябва да направя.


Моята клепаница се състои от бяло, синьо и златисто. Впоследствие се сетих, че не написах никакви лакове. Само да спомена, че с повече от три лака става зле положението. Три са напълно достатъчни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар